Højskoledag med Erik A. Nielsen

Højskoledag med Erik A. Nielsen

Højskoledag med Erik A. Nielsen

Søndag 27. oktober 2024, kl. 11:45 - 14:30
Erik A. Nielsen
150 kr

Foredrag om Erik A. Nielsens Digtsamling "Glimt"

I et inspirerende foredrag vil Erik A. Nielsen, den 82-årige professor emeritus i dansk og nordisk, præsentere sin debut som skønlitterær forfatter med digtsamlingen "Glimt". Denne samling tilbyder en poetisk rejse gennem Bibelens tekster, hvor Nielsen fletter dybe bibelske fortællinger ind i det legende limerick-format.

Foredraget vil udforske, hvordan digtene berører centrale temaer som syndefaldet, babelstårnet, Noahs ark, jomfrufødslen og Jesu korsfæstelse. Gennem levende eksempler vil  Erik A. Nielsen forklare, hvordan poesien fungerer som et kreativt rum, hvor skabelse og fortolkning mødes. Han argumenterer for, at poesi ikke blot er et litterært udtryk, men en skabelseshandling, der kan give ny indsigt i velkendte bibelske historier.

Deltagerne kan forvente, at foredraget ikke kun fungerer som en introduktion til digtsamlingen "Glimt", men også som en refleksion over poesien som et medie for teologisk udforskning.  Hans indsigt i digtets form og struktur vil give publikum mulighed for at værdsætte den håndværksmæssige dygtighed, der ligger bag hans værk.

Alt i alt vil foredraget give en dybdegående forståelse af, hvordan Erik A. Nielsens digte ikke kun er et produkt af hans litterære karriere, men også en kærkommen anledning til at reflektere over de store temaer i livet og troen. 

pris 150 kr for foredrag og  frokost - som doneres til sognets menighedspleje

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed